Auterview: Emma

In het Auterview interview ik autistische mensen met een verhaal. Ze stellen zich kwetsbaar op in het gesprek over wat hen raakt. Dit keer: Emma! Op haar Instagram account @een.gewoonmeisjemetautisme deelt ze haar verhaal in persoonlijke blogs en blogs met tips. Dit interview gaat over bloggen!

Stel jezelf eens voor!

Ik ben Emma ik ben 18 jaar, en werk in een bakkerij, ik heb een eigen blog: @een.gewoonmeisjemetautisme daar gaan we het ook over hebben. Ik ben ook gek op tekenen, anderen helpen, en lezen. Ook op mijn huisdieren en de natuur. Die hebben een speciaal plekje in mijn hart. Schrijven vind ik ook super tof!

Over welke special interest gaan we het hebben vandaag?

Bloggen.

Waarom is dit nou zo leuk?

Je kunt er je ei in kwijt, je verhaal delen en je krijgt er energie van en het is in begin helemaal gratis. Je kunt creatief bezig zijn en je leert er heel veel van– doet nieuwe connecties op en krijgt vooral veel zelfvertrouwen en levenslust ook in slechte tijden en ook als je mentaal op bent– dan ook!

Hoe vaak/lang ben je bezig met bloggen per week?

Dat ligt eraan hoeveel blogs ik op mijn site zet. Bij een normale week ga ik uit van vier blogs per week denk ik wel, dus iets van 21 uur als het niet meer is. Ik ben daarbij ook nog bezig met mijn Instagram, facebook, en Pinterest. Daarbij ben ik nog bezig met mijn site om die up to date te houden en mensen benaderen.

Elke week besteed ik er meer tijd aan en ben ik ook steeds meer bezig met research doen en mezelf en mijn blog kenbaar maken– laten zien dat ik er ben. Ik denk puur het bloggen 21 uur en daarbij alle randactiviteiten iets van 10 uur per week en dit aantal groeit elke week.

Zitten er ook nadelen aan bloggen?

Ja dat denk ik wel. Als je een keer geen zin hebt om te bloggen of totaal geen inspiratie hebt dan wil je het toch doen, omdat er best veel mensen zijn die mijn blog lezen. Eigenlijk ben je er altijd mee bezig ook als je even geen zin of puf hebt.

Waar haal jij je inspiratie voor bloggen vandaan?

Vooral uit mijn eigen ervaringen, maar ook uit die van anderen. Ik haal het dus vooral uit eigen ervaringen, maar ben ook bezig met wetenschappelijke artikelen/blogs en me daar helemaal in vast te bijten. Zo ben ik nu bezig met een blog over depressie en wat het nou precies is– en dan vooral op wetenschappelijk gebied. Ik pluis dus hele internet uit en vraag mensen die mij volgen op Instagram wat het voor hun betekend.

Heb je ook wel een géén zin om te bloggen?

Ja, tuurlijk.

Wat doe je dan?

Dan ga ik vaak wel een blog maken, want ik krijg vaak later er wel zin in. Dus dan ga ik gewoon beginnen en even doorzetten, want ook dat moet soms.

Denk je dat je bloggen lang vol gaat houden?

Ja, dat weet ik bijna wel zeker eigenlijk. Ik ben minder dan 4 maanden bezig en heb een duidelijk doel voor ogen en het levert ook nog best wat energie op door de DM’s, opmerkingen en likes die ik vaak krijg. Ik denk het dat ik het wel heel lang ga volhouden. Ook omdat ik bezig ben het verzinnen van andere content er naast en mezelf uit blijf dagen.

Wat wil je bereiken met je blog?

Ik wil graag meer bekendheid rondom autisme en mentale gezondheid bereiken, maar ook bekendheid rondom thuiszitters krijgen en hier ook echt aandacht voor vragen. Laten zien aan anderen dat ze niet de enige zijn, maar ook vooroordelen doorbreken over autisme en mentale gezondheid. Ook anderen helpen, door mijn verhaal te delen, maar ook gewoon open te staan voor DM’s.

Hoe wil je dat dan bereiken?

Als je mij dit vorige week had gevraagd had ik geen idee gehad. Ik ben namelijk een beetje begonnen zonder echt een plan– Dacht namelijk dat ik nooit veel volgers zou krijgen en dat ik er zo klaar mee zou zijn– dit is totaal niet het geval. Ik denk dat ik het nu vooral wil bereiken door mensen te benaderen, en uit mijn comfort zone te gaan, dus mensen benaderen.

Ook reels maken met mijn gezicht, andere content bedenken– dus ik heb nu ook een plan om een Youtube account te beginnen, maar dit staat nog in de kinderschoenen omdat ik dit dus heel erg eng vindt. Uit mijn comfort zone gaan is wel heel erg belangrijk en daar ga ik me nu vooral op focussen, dus het hoofddoel is uit mijn comfort zone gaan, en dingen doen die ik niet gauw zou doen.

Heb je een speciale herinnering aan het bloggen dat je bij is gebleven?

Nee, niet echt. Ik heb wel een leuk verhaal hoe ik ben begonnen. Het is namelijk wel lollig.

Begin dit jaar wou ik al beginnen. Na een migraine aanval dacht ik: ja dit ga ik doen– bloggen is ook echt iets voor mij. Op een of andere manier wou het niet lukken met de site en was ik ineens de site kwijt daarna weer niet, toch weer wel, zulke dingen. Toen had ik ook nog een insta aangemaakt, maar dat durfde ik toch niet, dus die heb ik na een dag verwijderd en ook met mijn site heb ik niks meer mee gedaan.

Ik durfde ineens niet meer en dacht niemand heeft interesse zou hebben in mijn verhaal/blogs, maar toch sluimerde het steeds door en durfde ik steeds meer en meer. Toen besloot ik nog een poging te doen minder dan vier maanden geleden. Toen dacht ik: ja– en het ging steeds beter en beter en ik werd steeds minder bang om mezelf bloot te geven.

En nu zijn we hier beland en denk ik zelfs na over een Youtube account en wil ik bezig gaan met regels en benader ik mensen. Dit had ik nooit verwacht, omdat ik super angstig ben en vroeger ben gepest op de basisschool en doodsbang ben dat ze me gaan ontdekken– maar toch krijg ik hier energie van en denk ik ‘schijt eraan’. Nooit verwacht, echt nooit.

Wil je nog iets kwijt?

Ik wil zeggen tegen iedereen die dit leest, en twijfelt, en net zo bang is als dat ik was/ben– Doe het gewoon! Ga er voor– iedereen heeft een verhaal, en als je dat wilt delen, doe het dan! Echt waar je kan het!

Voor iedereen met een andere speciale interesse: kijk eens wat je ermee kunt bereiken en doe wat met je passie! Je hebt het niet voor niks gekregen, dus kijk eens wat je ermee kan bereiken en wat je echt leuk vindt!

Bedankt, Emma!

Wil je nou ook geïnterviewd worden voor het Auterview? Wil jij je verhaal (anoniem) kwijt? Heb je iets waar je niet over uitgepraat raakt? Heb jij kennis wat écht naar buiten gebracht moet worden? Meld je dan aan via het contactformulier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten