Review: KRACHTplanner

De meeste mensen kennen de KRACHTplanner wel. Een planner speciaal gemaakt voor mensen met autisme door autisme coach en ervaringsdeskundige Céline. In deze review ga ik in op wat ik van de KRACHTplanner vond en of het aan te bevelen is. Lees dus snel verder!

Vormgeving van de KRACHTplanner

Ik heb de donkerblauwe KRACHTplanner gekocht. Helemaal in het begin van de planner krijg je al een fijn overzicht van wat je allemaal kan met de planner. Je hebt een maandoverzicht waarbij je notities kunt zetten en maanddoelen kunt stellen.

Daarnaast heb je een weekoverzicht waar de dagen van de week zijn geplaatst. Het is een uur tot uur planner en de uren in de KRACHTplanner lopen van 6 uur ’s ochtends tot 22 uur ’s avonds. Hiertussen dus over het algemeen genoeg tijd om je dag te plannen.

Verder heb je aan de zijkant een tip van de week en een paar regels om je weekdoel op te schrijven. Onderaan de bladzijdes heb je een to do lijst die je ook af kan vinken. Verder is er onderaan ruimte voor notities, is er een legenda voor als je kleur aan je planning wil geven en heb je de mogelijkheid om je stemming per dag aan te geven.

Op zich is de planner heel fijn. Het probleem is alleen dat de donkerblauwe kleur zo donker is dat je ook met de zwartste pen het niet goed leesbaar is. Ik heb de to do’s, notities, stemmingen en legenda dus eigenlijk niet kunnen gebruiken hierdoor. Gelukkig zijn er andere kleuren, dus dan zal je minder dit probleem hebben.

Ik vond het fijn om af en toe een tip van de week te krijgen, maar ook om na de maand terug te blikken op het thema van die maand. Dat had ik nog niet vertelt, maar elke maand heeft een thema en aan het einde van de maand heb je een bladzijde met een aantal reflecterende vragen hierover. Heel fijn om even stil te staan bij wat je allemaal doet en denkt.

Aan het einde van de KRACHTplanner heb je nog wat tips om te kunnen ontspannen door middel van spieren aanspannen en ontspannen, mindfulness en massage van je eigen lichaam. Ook staan er een aantal hulpmiddelen bij en heb je helemaal achteraan veel ruimte voor notities. Dat is erg fijn als je veel ideetjes hebt die opeens in je opkomen– zoals ik die heb.

Functie van de KRACHTplanner

De functie van de KRACHTplanner is natuurlijk om je beter te helpen plannen. Dit doen ze bijvoorbeeld door je te helpen om kleuren te geven aan de verschillende taken binnen je planning. Deze hebben ze in de legenda al een kleur gegeven en dat was voor mij nou net niet handig. Ik had zelf al een kleuren legenda in mijn hoofd en die kwam niet overeen met die van de planner.

Natuurlijk is het wel fijn voor een ander die er nog mee moet beginnen om niet overweldigd te raken door de hoeveelheid kleuren en taken. De planner heeft me ook echt geholpen in het plannen van mijn dagen. Omdat ik op deze manier van uur tot uur kon plannen had ik een beter overzicht van mijn dagen en kon ik beter structuur inbrengen– wat ontzettend nodig was, kan ik je vertellen.

Het helpt ook met niet minuut tot minuut leven. Als je per blok van een paar uur werkt, ben je meer flexibel in je dagen dan als je echt van minuut tot minuut een planning maakt. Ik vind een urenplanning dan ook veel meer rust geven dan zo’n super gedetailleerde planning.

Aanbeveling

Zou ik de donkerblauwe KRACHTplanner aanbevelen? Nee. De donkerblauwe niet, omdat je dan de helft niet kunt gebruiken. Zou ik een andere kleur KRACHTplanner aanbevelen? Zeker wel! Het is een hele fijne planner die doet waarvoor het is gemaakt en je nog wat extra tips geeft ook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten