review loop earplugs
Review

Review: Loop Experience

Veel mensen met autisme hebben moeite met zintuigelijke prikkels. Geluid is hier een hele grote trigger van. Het is dan ook af en toe wel fijn om iets te hebben dat die prikkels verminderd– anders word je gek, natuurlijk. Aangezien je plat wordt gegooid met reclames voor Loop Earplugs, heb ik besloten deze eens uit te proberen. Ik geef je nu een review voor de Loop Experience.

Eerste indruk

Mijn eerste indruk was dat ze in een klein, schattig doosje komen. Het ziet er heel professioneel uit en heel compact wat ik belangrijk vind. De Loops zelf komen in een kleine case die je heel makkelijk mee kan nemen– of kwijt kan raken. De diameter is zo’n 3,5 cm– Ja, ik heb het gemeten speciaal voor jullie.

De Loops komen in verschillende kleuren en ik heb de roségouden genomen. Ik vind ze zelf iets meer rosé of roodachtig dan goud, maar dat maakt niet heel veel uit voor mij. Ze zijn wel mooi shiny en zien er uit als oorbellen of piercings.

De oordopjes komen met verschillende maten opzetjes, dus ze zijn niet speciaal op maat gemaakt– vandaar de snelle levertijd ook. Wel zijn er vier verschillende maten in totaal, dus is er een grote kans dat ongeveer jouw maat ertussen zit.

Vorm en Fit

Ik heb zelf hele lastige oren als het gaat om oortjes. Ze vallen bij mij altijd uit en zitten nooit goed, dus ik was erg benieuwd. Uiteraard vielen ze uit mijn oren toen ik ze in deed, maar toen zag ik ook dat ze waarschijnlijk niet goed zaten. Op de plaatjes is altijd de ring duidelijk te zien vanaf de zijkant en dat was bij mij niet zo. Ik draaide hem dus zo dat de ring echt parallel aan mijn oor stond en toen zette het zich soort van op slot!

Ze zaten toen best goed vast, maar ik zou er zelf niet proberen om mee te slapen– dan ben ik ze zeker kwijt. Voor de prijs vind ik ze erg goed zitten en hebben ze ook een redelijke vastigheid. In dat opzichte overtroffen ze mijn verwachtingen, omdat mijn oren dus zo raar zijn.

Prikkels

Dan nu naar waar ik ze voor heb gekocht– de prikkels (meer over overprikkeling vind je hier). De Experience haalt de scherpe randjes van het geluid af. Dit betekent dus dat je eigenlijk alles nog wel hoort en je prima een gesprek met iemand kan hebben, maar dat de prikkels gewoon net een tikkeltje zachter binnenkomen.

Wat wel iets is om aan te wennen, is dat je jezelf wel veel beter gaat horen. Als je gaat praten met de oordopjes in zul je merken dat je eigen stem heel veel luider klinkt, maar dat is op zich heel normaal. Als je een NC koptelefoon hebt, zul je dat ook hebben. Wennen is het wel, though.

Aanbeveling

Zou ik de Loop Experience aanbevelen? Zeker weten. Voor het budget zijn ze erg goed en ik heb er ook geen spijt van dat ik deze heb gekocht. Ik heb ze zelf ingehad op mijn werk en er was niemand die het merkte tot ik ze er zelf op wees. Ze zijn dus prima te verhullen en supermakkelijk mee te nemen. Dat is dan ook één van de grote voordelen tegenover een NC koptelefoon! Ze doen precies waar ze voor zijn gemaakt: de scherpe randjes eraf, maar wel zó dat je toch een gesprek kan voeren en op je omgeving kunt letten.

Je kan ze hier vinden of hier

Author

insandauts@gmail.com
Welkom! Ik ben Zoë-- eigenaar van Ins and Auts. Ik ben geboren in 2000 en heb in 2016 de diagnose autisme gekregen. Tot ik 20 was, deed ik hier helemaal niks mee. Ik dacht dat het niet zoveel impact had op mijn leven... I stand corrected. Op mijn 21ste kwam er een keerpunt in mijn leven en ben ik Ins and Auts begonnen, zodat iedereen toegang heeft tot de kennis en tips die ik te delen heb!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Autisme en Menstruatie

16 januari 2022